Posted on: April 8, 2021 Posted by: Arent Jager Comments: 0

Er zijn veel dingen die je kunt maken met behulp van houten balken. Ze zijn makkelijk te gebruiken doordat ze vaak in vaste formaten te verkrijgen zijn. Daarnaast is het eenvoudig om ze zelf op maat te zagen of te laten zagen. Een ander voordeel is dat ze helemaal niet duur zijn.

Behandelingen en bewerkingen

Hout dat wordt gebruik voor houten balken heet ook wel balkhout. Er zijn verschillende behandelingen en bewerkingen van dit hout. Zo kan het balkhout ruw of geschaafd geleverd worden. Ruw houdt in dat het hout enkel gezaagd is en verder niet bewerkt. Geschaafd houdt in dat het hout glad wordt gemaakt.

Vervolgens kan het hout onbehandeld of behandeld worden. Het ligt er maar net aan waar je het voor nodig hebt. Wil jij namelijk graag een overkapping maken en hiervoor geschikt hout hebben? Dan zal je goed en bewust moeten letten op het soort hout. Koop dus niet lukraak hout, maar ga hier bewust naar op zoek.

Niet te vergeten het feit dat het goed is om te weten dat hout ook in een vochtige ruimte gemonteerd kan worden. Denk hierbij aan de winterse periode waar deze houten balken ook doorheen moeten kunnen. Wat dat betreft zijn er ontelbaar veel soorten balken waaruit je kunt kiezen. Ongeacht of dat je het voor buiten of binnen zoekt.

Leave a Comment